Papirhåndklæder

Papirhåndklæder er’ det rigtige valg

Papirhåndklæder er et fænomen der er tilbagevendende. Det har været diskuteret mange gange om det i forhold til miljøet, er bedst at anvende genbrugelige materialer, eller om man skal gå efter engangsprodukter. Overraskende nok så er det faktisk mere miljørigtigt at anvende engangsmaterialer i de fleste tilfælde. I dette indlæg vil jeg kaste lidt lys på mine tanker omkring emnet.

Hvad er papirhåndklæder?

Hvis vi lige skal tage den back to the basics, så ved alle forhåbentligt hvad et håndklæde er. For mig, er det første jeg tænkter på, den klud der typisk hænger i forbindelse med håndvaske. Det anvendes selvfølgeligt til at tørre ens hænder, efter at man har vasket dem. Et papirhåndklæde er derfor præcis det samme, dog med den forskel at man smider dem ud efter at have anvendt dem. Det har den fordel, at de bakterier som man kan få tørret af i et papirhåndklæde, får man fjernet, så den næste der anvender håndklædet IKKE kommer i kontakt med dem.

Så opstår der så spørgsmålet omkring om det er mest miljørigtige. Køber man almidelige håndklæder skal de vaskes efter et hvis antal anvendelser, for hygiejnens skyld. i det næste afsnit at dette indlæg vil jeg prøve at komme ind på flere facts omkring hvad man egentligt skal kigge på, for at udregne miljøbelastning.

Hvorfor vælge papirhåndklæder over almindelig håndklæder?

Nu tager vi lige en miljøberegning af papirhåndklæder og stofhåndklæder, step by step. Først skal man kigge på hvor meget det belaster miljøet at producere. Her er det helt klart en større belastning at producere stof.

Så er der fragt. Her bliver det lidt specielt at regne på. Vi er nød til at kigge på forbrug for at regne på fragt. Fordi at vi jo helt klar forbruger flere papirhåndklæder, belaster det naturligvis mere iforhold til almindelige stofhåndklæder. Papirhåndklæder taber derfor miljøkampen, når det kommer til fragt. Men fragt er faktisk en så lav procentdel af den samlede miljøbelastning at det ikke påvirker det samlede resultat.

Sidst men ikke mindst er der genanvendelse som vi skal kigge på. Stof kan vaskes rent og det kan papir ikke. Når vi snakker vask, er der også en masse kemikalier og vand som skal medregnes.

Hvis man sætter sig ned og kigger på alle tallene, så er der en vinder som er klar overlegen. Det er papirhåndklæder. Det viser sig faktisk at man skal langt over 2000 vaske af et håndklæde af stof før at det begynder at give mening.

Indlæg oprettet 12

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen